2011. július 26., kedd

Nagy Bandó András: Fordított teremtés - Jelenlegi ára: 2 460 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Nagy Bandó András könyveA könyv listaára: 3000 Ft. Leírás:
Nagy Bandó András minden eddiginél nagyobb és vakmerőbb kalandra vállalkozott. Ebben a könyvben nem mi vagyunk a főszereplők, hanem ő maga. A műfaja is új: nem a balgaságok erasmusi dicsérete s kipellengérezése, hanem sokkal inkább a pascali elmélkedés és nietzschei háborgás valamiféle ötvözete - írja a vaskos kötet Előszavában Hankiss Elemér. A szerző homo viatornak, azaz utazó embernek nevezi önmagát olyan folytonosan úton lévő vándor ő, aki maga mögött hagyva otthonát és szeretteit, azért vágott neki a világnak, hogy megkeresse az igazságot, a maga igazságát, a maga Istenével. Nem kétséges azonban, hogy ez a mű, amely - eretnek gondolatai okán, bizonyára számos vita kiváltója lesz - néhány száz esztendővel ezelőtt, a máglyahalált hozta volna szerzőjének. Nagy Bandó ugyanis dogmákat döntöget, és az intézményesített vallások alaptételeit kérdőjelezi meg, mindenbe belegázol, ami szent. Mindezt azonban nem öncélúan teszi, mert mint vallja, eközben keresi az Istent, a maga, külön Istenét, és úgy tűnik föl, ezért a célért semmi sem drága. Nem érzi szükségét annak, hogy hitét templomi formák között gyakorolja (Életfölfogásom az erősek jellemzője, a gyöngébbek egyedül gyámoltalanok, elvesznek. Szeretek templomba járni, de az ima kényszere nélkül), és nem hiszi a szeplőtelen fogantatást sem, Szűz Mária mennybemenetelét sem, és elítéli, idejét múltnak tartja a cölibátust, Jézust pedig Giordano Brunóhoz és Galileihez hasonlítja, hiszen ők is képesek voltak meghalni a hitükért, ám emberek voltak. Számomra Jézus emberi példakép, de a legendával nehezen tudok mit kezdeni. Nekem nem az ő istenhitével kell azonosulnom, hanem a magaméval, és nem az a fontos, hogy valóban Isten fia, csak az, hogy hitt ebben, és haláláig kitartott a hite mellett, megálmodva sorsát, halálát és feltámadását. Nekem Jézushoz hasonlóan kell megtalálnom a magam hitét és kapcsolatát Istennel. Nagy Bandó gazdagon idéz Nietzschétől, Wittgensteintől, Lao-ce-től, Pascaltól, Senecától, Adytól, Pilinszkytől, Máraitól, Hamvas Bélától, és ma élő vallástörténészek, történelmi egyházak magyarországi bölcselőitől is. Történelmi korokat, pápákat és cselekedeteiket idézi meg, bizonyítva, hogy a vallás alapvetően mindig is az egyház anyagi érdekeit, jólétét szolgálta. A vélhetően heves vitákat kavaró mű elsősorban a hitükben, vallásukban kétkedőknek jelenthet érdekes, újfajta útmutatást, a hitükben szilárdak és a dogmákhoz ragaszkodók azonban istenkáromlásnak fogják tekinteni. ISBN: 978-963-9880-14-6A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 460 Ft

Az aukció vége: 2011-07-30 20:36
. Nagy Bandó András: Fordított teremtés - Jelenlegi ára: 2 460 Ft